•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bolognai pite

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A sós, omlós pite népszerű francia recept, de most nem sajttal és tejszínnel készítjük, hanem olaszos töltelékkel: a gazdag, húsos pite laktató főétel vagy vacsora, de hidegen is ízletes sörkorcsolya lehet. Ha maradna belőle, akkor könnyen melegíthető másnap ebédre is.

Elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, majd robotgép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadunk kevés vizet és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.

  2. A húst átpirítjuk az olajon, majd a MAGGI XXL Bolognai spagetti alappal és 2 dl vízzel néhány perc alatt sűrű szósszá főzzük, utána hűlni hagyjuk.

  3. A tésztát jól lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm-es pite- vagy tortaformát úgy, hogy kb. 3 centis perem maradjon.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, egy nagyobb darab, összegyűrt sütőpapírral kitöltve, hogy a tésztaperem megmaradjon.

  5. A húsos mártást elkeverjük a felvert tojásokkal és a sajt kétharmadával, majd az elősütött tésztába töltjük, és a maradék sajttal megszórjuk.

  6. További 20 perc alatt készre sütjük a húsos pitét.

#okostipp

Természetesen készíthetjük készen vásárolt omlós tésztából is. A húsos tölteléket tovább gazdagíthatjuk még mini mozzarellagolyókkal. Friss, zöldfűszeres, bazsalikomos salátával tálaljuk, hiszen a tészta egyúttal köretként is szolgál.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére