•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bolognai raguval töltött gömbcukkini

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Bár a cukkini csak a 70-es években kezdett el elterjedni nálunk, ma már rengeteg variációja elérhető, sárga, csíkos vagy akár gömb alakú is. Ez utóbbit könnyű kezelni és tölteni, zsengesége miatt pedig hamar el is készül a sütőben. 

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. A cukkiniket megmossuk, kalapját 1 cm vastagon levágjuk.

  2. A cukkinik belsejét kiskanállal úgy vájjuk ki, hogy körülbelül 1 cm vastag faluk maradjon, belülről sózzuk és lefele fordítva állni hagyjuk, hogy  a levét kissé kiengedje.

  3. A kivájt belső részt – ha zsenge, nem túl magos – apróra vágjuk, és a darált hússal együtt a forró olajon átpirítjuk, sózzuk, hozzá adjuk a Maggi szószt és összeforraljuk, hogy sűrű ragut kapjunk.

  4. A kivájt cukkinik belsejét megtöltjük vele, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük - ekkor a cukkini húsa már megpárolódott, de még nem vesztette el tartását.

#okostipp

Természetesen készíthetjük az egyszerű sima cukkiniból is, ekkor 4 közepes méretű cukkinit vágjunk hosszában félbe, és a magház kikapart belsejébe töltsük a ragut, és sajttal szórjuk sütés előtt.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére