Bolognai réteskosarak

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Gyors, egyszerű és látványos partifalatokat készíthetünk réteslapból: a töltelék a sütőben lesz teljesen kész, a kis mini mozzarellák pedig lágyan beleolvadnak a sűrű bolognai szószba. 

A receptet köszönjük Piszkének.
 
Elkészítés
  1. A felforrósított olajon pirítsuk át a húst, sózzuk, adjuk hozzá a Maggi Bolognai szószt és forraljuk össze.
  2. A réteslapot kettesével használjuk fel: két lapot vegyünk ki – a többit addig tekerjük be folpackba, ne száradjon ki a felbontást követően – kenjük meg vékonyan az olvasztott vajjal, helyezzük egymásra, majd vágjuk 10×10 cm-es kockákra. 24 ilyen dupla lapot készítsünk.

  3. Tegyük sorban a mini muffinsütő mélyedéseire és egy kicsi pohárral nyomjuk bele a réteslapokat a formákba. Töltsük meg egy nagy teáskanál húsos szósszal, rakjunk rá egy mini mozzarellát és 200 fokra előmelegített sütőben a réteslapok pirulásáig, kb. 18-20 percig süssük.

#okostipp

Tálaljuk zöldsalátával, díszítsük olívabogyókkal.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére