•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bolognai ricottás-spenótos canelloni

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A canelloni, éppúgy, mint a lasagne, egyszerűen, sütőben készíthető, durumlisztből készült tészta. Nem szükséges előfőzni: megtöltjük az elkészített krémmel, leöntjük a szósszal, így pillanatok alatt elkészülünk, csak azt a fél órát kell kivárni, míg a sütőben összesülnek ízek, a tésztaalagutak pedig megpuhulnak a tölteléktől és a mártástól.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A ricottát elkeverjük a sóval, a kiolvasztott, lecsöpögtetett spenóttal és a lereszelt fokhagymával.

  2. Megtöltjük a canellonikat a ricottás krémmel.

  3. Egy hőálló, négyszögletes tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal és 3 ek. szósszal.

  4. Belefektetjük a canellonikat, leöntjük a szósszal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Helyettesíthetjük a ricottát sovány tehéntúróval is, de igazán olaszos a nagyobb szupermarketekben kapható krémes ricottától lesz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére