Bolognai szószos tekercs

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A bolognai szósz minden formában népszerű, és nemcsak főételként, de sör- vagy borkorcsolya ízesítőjeként is eteti magát. Ezeket a tekercseket előre is összeállíthatjuk, és a vendégek érkezésekor elég bedobni a sütőbe: 20 perc múlva már tálalhatjuk is a szaftos harapnivalókat. 

A receptet köszönjük Piszkének.
 
Elkészítés
  1. A darált húst a felforrósított olajon átpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Maggi XXL Bolognai spagetti alapot, 4 dl vizet és 6-8 perc alatt nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.

  2. A réteslapot kihajtogatjuk, kettesével dolgozunk vele: az alsó lapot megvajazzuk, ráfektetjük a másodikat és 10×15-ös téglalapokra vágjuk.

  3. A téglalapok hosszabbik oldalához kanalazunk 3 tk. sűrű szószt, a két rövidebbik szélét 1-1 cm-re behajtjuk, a hosszabbik oldalról feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a tekercseket, úgy, hogy a széle alulra kerüljön.

  4. A kész tekercseket megvajazzuk, sajttal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt halványpirosra sütjük.

#okostipp

A sorukra váró réteslapokat takarjuk le folpackkal, ne száradjanak ki, mert akkor nehéz velük dolgozni! A tekercsek szuper sörkorcsolyák, és hidegen is finomak!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére