Bolognai töltött Káposzta

Hozzávalók
  • 3 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A történet röviden: darált marhahússal kelkáposzta leveleket töltöttünk, ezeket tepsibe tettük, leöntöttük a fűszeres paradicsomszósszal, és sütőbe csúsztattuk egy kis időre, hipp-hopp kész lettünk vele, ennél rövidebb idő alatt el is fogyott.

Köszönjük a receptet Citromdisznónak!

Elkészítés
  1. Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.

  2. Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.

  3. A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.

  4. A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.

  5. Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.

  6. Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.

  7. Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.

  8. A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.

  9. 160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére