•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Borjú agyvelőfelfújt gombaszósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 10 dkg vajat habbá verünk
  2. Az agyvelőt 10 percig hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk
  3. A kenyeret tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, felverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, felverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott agyvelőt
  4. Összekeverjük, egy formát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát, a sütőben, vízfürdőben 1 ½ órát főzzük
  5. A szósz elkészítése: a gombát vékony szeletekre vágjuk, egy edényben tűzre tesszük 1 kanál liszttel, 30 g vajjal, és hagyjuk, hogy a gomba levében megfőjön; ha a gomba leve elfő és a gomba nem készül el, szükség szerint tölthetünk vizet hozzá
  6. Amikor a gomba elkészült, hozzáöntünk 3 kanál tejfölt és citromlét
  7. A felfújtat egy tányérra borítjuk, tálaláskor ráöntjük a gombaszószt és zöldpetrezselyemmel díszíthetjük

#okostipp Kedvünk szerint, hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére