Borjújava Jókai módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A tojásokat megmossuk, megfőzzük, a húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáikat kiemeljük úgy, hogy a fehérjék ne sérüljenek. A felszeletelt hús mindkét oldalát megszórjuk MAGGI Ízvarázzsal és kevés hevített olajban elősütjük.
  2. Tölteléknek szárnyas pürét készítünk: az apróra vágott csirkemájat vöröshagymán megpirítjuk, őrölt borssal, majorannával és MAGGI Ízvarázzsal fűszerezzük. Kevés lisztet szórunk rá, felöntjük néhány evőkanálnyi MAGGI Erőleves kockából készített levessel, majd egy kortynyi konyakkal ízesítjük. Az így elkészített pürét szitán áttörjük és megtöltjük vele a tojásokat.
  3. A hússzeleteket kivajazott tűzálló tálba tesszük és erre helyezzük a megtöltött tojásokat. A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, liszttel meghintjük, majd felöntjük a hideg tejjel elkevert MAGGI Forró Bögre Gombakrémlevessel és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát is. Kevés reszelt szerecsendióval, valamint reszelt sajttal ízesítjük és mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Bevonjuk vele a hússzeleteket, a tetejére reszelt sajtot szórunk és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére