•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Borjúpaprikás

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A húst szeleteld fel és tedd oda főni egy liter sós vízbe
  2. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a húst
  3. Fövés közben, 2-3 alkalommal távolítsd el a habot
  4. Adj hozzá egy répát, egy hagymát, egy szál petrezselymet, valamint egy babérlevelet
  5. Fedd le az edény ¾ részét és hagyd főni
  6. Egy kanál lisztet piríts meg egy kevés vajban, de vigyázz, meg ne sárguljon, majd öntsd le a húslével, és hagyd egy keveset a tűzön
  7. A szósz sűrű, sima kell legyen
  8. Ha görcsösre sikerül, feltétlenül szűrd le
  9. Egy külön edénybe keverj össze 2 tojássárgáját 2 kanál tejföllel, majd öntsd hozzá a szószhoz
  10. Hagyd még egy keveset főni, a tojást viszont ne vágd fel
  11. Tegyél bele egy kevés citromlevet, utána öntsd a szószt a húsra és még tartsd még egy keveset a tűzön

#okostipp Bármilyen körettel tálalhatod és díszítheted zöldekkel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére