•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Borjúpörkölt gombával

Hozzávalók
  • 1/2 kg borjú hús1 nagyobb répa1 fej hagyma1 gyökér30 dkg gomba2 kanál lisztsó, szemes bors2 kanál vaj6-7 szál metélőhagyma2 tojássárgája1/2 citrom1 zeller petrezselyem
  • 1/2 kg borjú hús1 nagyobb répa1 fej hagyma1 petrezselyem gyökér30 dkg gomba2 kanál lisztsó, szemes bors2 kanál vaj6-7 szál metélőhagyma2 tojássárgája1/2 citrom1 zeller
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, mosd meg és tedd őket egy mély tálba, majd engedd fel bőven vízzel
  2. Tedd bele a megmosott, megtakarított és felkockázott húst
  3. Fedő alatt főzd addig, amíg a a hús megpuhul
  4. Két kanál vajból és két kanál lisztből készíts mártást, amit  a hús levével kelll hígítanod, közben kavargasd folyamatosan fakanállal, hogy oda ne süljön
  5. Add hozzá a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, a sót, illetve a szemes borsot és hagyd 15 percet főni
  6. Tedd bele a húskockákat, néhány szál metélőhagymát és egy csokor petrezselymet, amit ha készen van az étel ki kell szedni belőle
  7. Főzd további fél órát, majd hagyd kihűlni
  8. Keverd ki a tojássárgáját, tedd a pörköltre és facsarj bele egy fél citromot
  9. Lassan keverd simára

#okostipp Szórd meg darált zöldséggel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére