•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Boros tokány

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük, majd a pörcöt félrerakjuk
  2. A zsírját leszűrjük, a többi zsiradékhoz öntjük és ebben fonnyasztjuk meg a felkockázott vöröshagymát
  3. A húst kockákra vágjuk, beletesszük a hagymás zsiradékba, megsózzuk
  4. Gyakori kevergetés közben átsütjük, majd vízzel felengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében pároljuk
  5. Ekkor már hozzáadhatjuk a szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, babérlevelet, egy késhegynyi őrölt borsot, a fehér bort
  6. Jól lefedve puhára pároljuk, majd levesszük a fedőt és zsírjára sütjük
  7. Ezután megszórjuk a liszttel, kissé megpirítjuk, beleöntjük a tejfölt és annyi vizet adunk hozzá, hogy mártás sürüségű legyen
  8. Pár csepp ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezzük, hozzáadjuk a pörcöt és forralunk egyet rajta
  9. (Kockázhatunk bele kb
  10. 2 db csemegeuborkát, és akkor elhagyható az ecet és cukor
  11. ) A boros tokány fogyasztható tésztával vagy rizzsel
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére