•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Borsos túrógombóc balzsamecetes eperszósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a cukrot, búzadarát, tojást, tejfölt, az összetört szegfűborsot, vegyes borsot, fahéjat, reszelt citromhéjat és alaposan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe pihenni 2 órát 2
  3. amíg pihen a gombóc massza, készítsük el a mártást, az epret tisztítsuk meg a kacstól és mossuk meg, majd tegyük egy edénybe a cukorral és közepes lángon főzzük, amíg elkezd forrni 3
  4. ha forr a mártás, keverjük össze a keményítőt a vízzel és adjuk az eperhez, majd egyszer forraljuk össze 4
  5. adjuk a balzsamecetet a forró mártáshoz, keverjük össze alaposan és zárjuk el a hőt alatta, majd hagyjuk kihűlni tálalás előtt 5
  6. ha letelt a massza pihenő ideje, tegyünk fel vizet (kb
  7. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat és óvatosan csúsztassuk a vízbe 6
  8. amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére főzzük még további 2-3 percig és lecsepegtetve szedjük ki a vízből és a mártással tálaljuk Praktikák: - a balzsamecet és a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető - előző nap is elkészíthetjük a masszát, ekkor felhasználásig letakarva (ne száradjon ki), hűtőben tároljuk - a képen látható gombóc teljes kiőrlésű tönköly darával és nyers nádcukorral, a mártás xilittel készült
  9. A Borsos túrógombóc balzsamecetes eperszósszal receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére