Brassói másképpen

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A Brassói egy igazi klasszikus étel, amelyet egy picit átalakítottunk. Készítettünk hozzá fokhagymamártást, illetve csemegeuborkát adtunk hozzá, ami egyébként is remek kiegészítője az eredeti változatnak.

A receptet köszönjük Citromdisznónak. 

Elkészítés
  1. A megmosott burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük.

  2. Leöntjük róla a vizet, hagyjuk annyira kihűlni, hogy meg tudjuk fogni, meghámozzuk, felkockázzuk.

  3. A sertésszüzet csíkokra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, a fokhagymát nagyon apróra daraboljuk.

  4. A mártáshoz összeforraljuk a tejet és a MAGGI Fokhagyma krémlevest, végül belekeverjük a tejfölt.

  5. 2 serpenyőben 1-1 evőkanál olajat melegítünk. Nagy lángon megpirítjuk az egyikben a burgonyát, a másikban a húst.

  6. A húst sózzuk és alaposan borsozzuk, ha már kérget kapott. Amikor már majdnem készen van hozzáadjuk a fokhagymát, de ilyenkor már figyeljünk, hogy nehogy odaégjen és megkeseredjen a fokhagyma.

  7. Legvégül kerül a húshoz a csemegeuborka, ezzel már nem kell sütni, elég ha belemelegszik.

  8. A húst összeforgatjuk a burgonyával.

  9. Tányérokra szedünk a mártásból és ráhalmozzuk a Brassóit.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére