Brokkoli sült burgonyával és bordákkal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Mosd meg a brokkolit és vágd rózsáira
  2. Hámozd meg a burgonyát, mosd meg, vágd szeletekre és tedd a brokkolival együtt 5-10 percet főni sós vízbe (függ a zöldségek méretétől)
  3. Közben vágd a bordákat szeletekre, aprítsd fel a hagymát és tedd őket sülni 2-3 evőkanál olívaolajjal
  4. Amikor megpirultak kicsit, add hozzájuk a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket (tépve vagy aprítva, ahogy akarod)
  5. Alaposan keverd össze
  6. Tegyél a bordára 1-2 evőkanál lisztet, hagyd még pirulni egy percig, majd öntsd fel a tejjel
  7. Keverd össze és hagyd a szószt kis lángon főni, amíg a kívánt állagú lesz
  8. Sózd (ha szükséges) és borsozd ízlés szerint
  9. Helyezd egy tepsibe a burgonyaszeleteket és brokkolikat
  10. Öntsd rá a mártást
  11. Szórj a tetejére reszelt sajtot és díszítsd felszeletelt mozzarellával
  12. Tedd a tepsit a sütő közepébe és süsd 200 fokon, amíg aranybarna lesz, vagy megsült annyira, ahogy szereted

#okostipp Ezt a finom egytálételt tálald melegen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére