•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Brokkolikrémleves csirkemelles galuskával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csirkemellet kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskáhozvalóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon
  2. Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk
  3. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk
  4. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb
  5. 20 perc alatt puhára főzzük
  6. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy mixerrel pépesítjük
  7. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, és újra a tűzre téve fölforraljuk
  8. A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk
  9. Kb
  10. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk, és már tálalhatjuk is
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére