Brokkolis burgonyapogácsa csípős mártogatóssal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A tél közeledtével előtérbe kerülnek a táplálóbb, energiát adó fogások, ezért a lisztet ebben a burgonyapogácsa receptben vitamindús brokkolira cseréltük. Nem bonyolultabb, mint akár egy krumplipüré elkészítése, és egy nagy bögre teával, hideg estékre önmagában is kiváló vacsora is lehet.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A felkarikázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a főzési idő utolsó 10 percében hozzáadjuk a kis rózsáira szedett brokkolit.

  2. A brokkolikat kiszedjük a főzővízből, félrerakjuk.

  3. A burgonyát krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és a fűszerkeveréket. Az egész masszát elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a brokkolirózsákat.

  4. Zsemlemorzsával megszórt felületen, nedves kézzel hüvelykujjnyi vastag pogácsákat formázunk és kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, ízlés szerint a frissen őrölt borsot és a chiliszószt vagy a chilipaprikát, majd a frissen kisült pogácsákhoz kínáljuk.

#okostipp

Készíthetünk mellé többféle ízesítésű szószt is, például sajtkrémeset vagy fokhagymásat.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére