•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Brokkolis tészta csirkemellel

Hozzávalók
  • 0, 5 kg csirkemell2 dl (vagy zabtejpor)1 pohár tejfölFél csomag brokkoliVöröshagymaSó, bors, delikátFokhagymaPenne tészta tejszín
  • 0, 5 kg csirkemell2 dl tejszín (vagy zabtejpor)1 pohár tejfölFél csomag brokkoliVöröshagymaSó, bors, delikátFokhagymaPenne tészta
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Vegyünk fél kiló csirkemellet, amelyet apró kockákra vágunk
  2. A lustábbak kedvéért fontos megemlíteni, hogy ennek jelentős szerepe van a későbbiekben, minél kisebbre vágjuk ugyanis a húst, annál jobban átveszi a fűszerek ízét
  3. A fél centis kockácskák az optimálisak
  4. Olivaolajon dínszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst! Várjuk meg, míg elfővi a levét, majd lepirul egy picit
  5. Közben sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is tehetünk bele
  6. Vigyázzunk a brokkolival! Mindeközben mossuk meg (vagy olvasszuk ki ;) ) a brokkolit, szedjük kis darabokra virágait, és delikátos vagy leveskockás vízbe tegyük fel főni
  7. Mielőtt még teljesen át tudnánk szúrni a villával a brokkoli szárát, vegyük ki a vízből és csöpögtessük le
  8. Nem szerencsés ugyanis, ha szétfőzzük
  9. A későbbiekben ugyanis nehezen tudnánk megmagyarázni a vacsoravendégeknek, mitől zöld mócsingos a tészta
  10. Tejszínnel vagy zabtejporral Az enyhén megpirult húshoz öntsünk egy fél pohár vizet, hogy sisteregjen egy kicsit, majd öntsünk hozzá 2 dl tejszínt
  11. Bátrabbak tehetnek bele egy pohár tejfölt is ráadásnak
  12. Az egészséges életmód híveinek azonban azt ajánljuk, hogy legalább egy pohár vizet és 4 kanál zabtejport adjanak a húshoz
  13. Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük után
  14. Amikor már majdnem kész, tegyük hozzá a brokkolit, rottyantsuk őket össze, majd a lehetőség szerint nem szétfőzött penne tésztát is borítsuk hozzá
  15. Egy-két percet még melegítsük őket együtt
  16. Ha nem akarjuk az összeset elfogyasztani azonnal, ne öntsük össze a tésztával a húst, a tészta pár óra alatt ugyanis magába szívja a szószt, azt pedig ugye nem szeretnénk
  17. A tetejére szórhatunk reszelt parmezánt, úgy az igazi! ;)
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére