•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bundás sertéskaraj sült gyökerekkel

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Isteni húsos fogás, nem mindennapi - és egészséges - körettel. 

Elkészítés
  1. Vágjuk a karajt négy szeletre. 

  2. Dörzsöljük be a lehártyázott húst egy-egy evőkanál olaj és ízvarázs keverékével, majd helyezzük egy tálba. Lefedve legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.

  3. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

  4. Vágjuk és gyaluljuk kb. egyenlő darabokra a zöldségeket, majd forgassuk össze 3 evőkanál olaj és a maradék ízvarázs keverékével.

  5. Közben pirítsuk meg a morzsát, majd keverjük össze a petrezselyemmel és a citromhéjjal.

  6. A morzsa keverékbe forgassuk bele a húst és tegyük sütőedénybe, a tetejét terítsük be vékony rétegben a morzsával.

  7. Tegyük a zöldségkeveréket és a húst a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre. Közben a zöldségeket legalább egyszer forgassuk meg.

  8. Közben a mustárt keverjük ki a mézzel és az olajjal, majd forraljuk fel tálalás előtt.

  9. Tálaljuk a húst egészben vagy szeletelve a sült zöldségekkel és a szósszal.

#okostipp

A sütőedényből használhatunk ráccsal felszerelt verziót, így a húst egyenletesebben éri a hő. Sertésszűzből még finomabb ételt készíthetünk, próbáljátok ki azt is! 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére