Bundázott szűzérmék magyaros zöldségmártással, mustármagos parázsburgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A zöldségmártáshoz a szalonnát és a zöldségeket felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet erős lángon állandó kevergetés közben lepirítjuk.
  2. Külön felmelegítjük a 3 dl vizet a Maggi Erőleves kockával, majd a lepirított zöldségekhez öntjük. Összeforraljuk.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, sózzuk-borsozzuk. Végül szitán átpasszírozzuk a mártást.
  4. A sertésszűzt 5 dkg-os érmékre vágjuk. Megkenjük olajjal, majd a Maggi Sertésérmék ropogós bundában alap panírjába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 250 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Miközben a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonya héját jól megsikáljuk, majd sós vízben feltesszük főni. Ha puha, leszűrjük és hosszában félbevágjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mustármagot, hozzákeverjük a vajat és a fokhagymát, majd a sült burgonyát és az aprított petrezselymet is. Sózzuk és alaposan összerázogatjuk.

#okostipp Tálalásnál díszíthetjük az ételt tejföllel is, ami ízben rendkívül jól illik a fogáshoz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére