Burgonyafánkok

  • 12 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Az édes fánkot mindenki szereti, de a sós fánkok is biztos népszerűek lesznek a vendégek körében: fűszeresek, ropogósak és egy jó kis mártogatóssal akár az új kedvencükké is avanzsálódhatnak!

Elkészítés
  1. A meleg vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.

  2. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és tegyük fel főni kb. 15 percre. Miután megfőtt, leszűrjük és áttörjük krumplinyomóval.

  3. A felfuttatott élesztőt, a lisztet, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a krumplit és a tojássárgáját homogén tésztává gyúrjuk.

  4. Folpackba csomagoljuk és fél órát állni hagyjuk.

  5. Jól lisztezett munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk és 3 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Nedves kézzel gömböcskéket formálunk belőlük és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

#okostipp

Ideális téli vacsora lehet fűszeres tejföllel és egy nagy bögre forró teával.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére