•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Burgonyás-vargányás rétes

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Vegetáriánus

Köszönjük a receptet Piszkének

A krémleves alapokból nemcsak leves készíthető! A koncentrált, szárított zöldségeket – ebben az esetben az egyik legfinomabb, aromás hazai gombánkat, vargányát – tartalmazó levesalap krémesen fogja össze ebben a sós rétesben a többi hozzávalót, és az egyszerű natúr burgonyából izgalmas, fűszeres fogást varázsol.

Elkészítés
  1. A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha –  főzzük. Leszűrjük.

  2. A vargányás gombakrémlevest simára keverjük a tejszínnel, 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.

  3. 2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.

  4. Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.

  5. A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.

  6. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.

  7. A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.

#okostipp

A rétest tölthetjük más, a gombával jól harmonizáló zöldséggel  – például brokkolival vagy édesburgonyával, de akár pasztinákkal vagy más gyökérzöldséggel is – de annak sincs akadálya, hogy rizses-darálthúsos vargányás rétest tálaljunk a krémleves-alap segítségével.

Zöldségekkel lehet  vegetáriánus főétel, de húsétel mellé köretként is kiváló.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére