•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Búzadarás almás rétes

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A rétes elkészítéséhez az almán kivűl más tölteléket is használhatunk
  2. Nagy sikere van a túrós és a meggyes rétesnek is de mivel az almát most jó árban lehet a piacon megtalálni ezért ezt a variációt választottam
  3. Összekeverjük a vajat a liszttel úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk
  4. Téglalap alakúra formázzuk és a hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy a vaj újra megkeményedjen
  5. A maradék lisztből egy masszív tésztát gyúrúnk körülbelül 150 ml víz segítségével, hozzáadva sót és ecetet
  6. Hagyjuk 25 percig kinyújtva majd belecsomagoljuk a vajat és utánna egy négyszögletes lapot nyújtunk ki
  7. Négybe hajtjuk, 20 percig a hidegre tesszük és a műveletet 3-szor megismételjük
  8. A megkapott rétest hidegen tartjuk addig, míg a tölteléket elkészítjük
  9. A tésztából réteslapokat nyújtunk amire egy réteg tölteléket teszünk
  10. Feltekerjük és felosztjuk 10-12 cm darabokra amit majd az elején nagy hőmérsékleten sütünk majd a végén alacsonyabb fokozatra teszük míg szépen meg nem pirulnak
  11. Tálaláskor felszeleteljük és meghintjük vaníliás porcukorral
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére