•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Cékla carpaccio

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. szeljük vékony karikákra a megpucolt, főtt céklát és rendezzük el a tányéron 2
  3. keverjük össze a mézet a citrom levével és csurgassuk egyenletesen a céklára (lehetőleg mindegyikre jusson) 3
  4. halmozzuk a céklára a ruccolát és locsoljuk meg a tökmagolajjal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal *Cékla főzése: 1
  5. a cékla gumókat nem kell megpucolni, csak alaposan mossuk meg és távolítsuk el a vékony gyökereket, bajuszkákat 2
  6. tegyük egy lábosba a gumókat és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd adjunk a vízhez 1 teáskanálnyi cukrot (nyers nád, nyírfa), ez segít megszüntetni a cékla "földes", kesernyés ízét 3
  7. fedő alatt, közepes lángon főzzük, amíg a cékla megpuhul (tűpróba), majd hagyjuk a levében kihűlni és pucoljuk meg 4
  8. megpucolva, a főzőlevében tárolva eláll a hűtőszekrényben néhány napot, ha nem akarjuk rögtön felhasználni Praktikák: - fenti adag előételnek, vagy salátának elegendő, ha főételnek, vagy köretnek készítjük duplázzuk az adagokat - ruccola helyett más salátával, vagy újhagymával is finom - jól illik hozzá a frissen tört bors is A Cékla carpaccio receptjét Receptműves ajánlotta
  9. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére