•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ciabatta kenyér

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A kenyér receptje a következő: az élesztőt, a cukrot és két kanál lisztet oldd fel 1 dl tej-víz keverékben (vagy csak tejben)
  2. Hagyd 10 percet állni
  3. A maradék lisztet keverd össze a vízzel, sóval, olívaolajjal, az élesztős összetétellel, sárgarépával és alaposan gyúrd össze, majd meleg helyen hagyd 30 percig kelni
  4. Gyúrd össze a tésztát még egyszer, oszd kettőbe, formázd a kezeddel vekni alakúra, helyezd őket egy lisztes tepsibe, takard le egy tiszta konyhakendővel és hagyd még 60 percig kelni
  5. Miután a veknik megkeltek, forrósítsd fel a sütőt 200 fokra, kend be őket tejjel, vagdoss bele helyenként átlósan és 20-25 percre tedd a sütőbe
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére