•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Citromos mazsolás túrós kuglóf

Hozzávalók
  • 7 dkg (100% extra szűz) olívaolaj
  • 10 dkg (nyers nád, nyírfa, sztívia) cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db (bio-, vagy szabadtartású) tojás
  • 1/2 reszelt héja és leve citrom
  • 2 teáskanál (foszfátmentes) sütőpor
  • 3 dkg mazsola
  • 15 dkg (teljes kiőrlésű tönköly) liszt
  • 25 dkg túró
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. mossuk meg és válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük habbá 2
  3. a sárgáját a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a túrót, az alaposan megmosott citrom héját és levét, a fahéjat és az olajat, majd keverjük össze 3
  4. adjuk a túrós keverékhez a lisztet, a sütőport és a mazsolát, keverjük össze, majd forgassuk a masszához a felvert tojásfehérjét 4
  5. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a formát 5
  6. terítsük el egyenletesen a masszát az előkészített formában és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára   Praktikák: - aki az édesebb süteményeket kedveli emelje meg a cukor mennyiségét (15 dkg) - a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és xilittel készült   A citromos mazsolás túrós kuglóf receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére