•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Citromos túrótorta

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Sütőpapírral bélelt 23 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk és kevergetve kihűtjük, a túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük, majd evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot.
  4. A zselatint, amit kb. 1 dl forró vízben feloldottunk, ha már csak langyos, akkor ezt is a krémbe keverjük.
  5. A lecsipkedett citromfűleveleket finomra vágjuk, az 5 dl tejszínt kemény habbá felverjük, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük.
  6. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A citromot vékony szeletekre vágva díszítjük a tortát és egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.
  8. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített színtelen tortazselével leöntjük.

#okostipp Ha nem kapunk citrom ízű pudingport "házilag" is készíthető az alábbiak szerint: 1 cs. vaníliás pudingporhoz 1 db citrom levét adjuk. A citromfű elhagyható a tortából, ha éppen nem beszerezhető, úgyis nagyon finom lesz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére