•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csalános vagy spenótos ravioli

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Forrázd le a csalánt 3 percig, vágd fel, majd párold egy evőkanál olajban, amelybe tettél egy kis sót is
  2. Keverd össze a tehéntúróval, borssal, pár kocka olajban párold sajttal, sok fokhagymával és fűszerekkel
  3. Adj hozzá 1 tojást, keverd jól össze, és hagyd pihenni, amíg elkészíted a tésztát
  4. Készíts vékony tésztalapokat
  5. Az egyikre helyezd el kupacokban a tölteléket
  6. Fedd le a másik tésztával, majd vágj négyzeteket belőle, a töltelék mentén
  7. A két tészta széleit nyomd össze
  8. Tedd oda főni a vizet, amelyikkel forráztad a csalánt
  9. Közben tegyél egy kis zúzott fokhagymát 1 evőkanál forró olajba
  10. Öntsd fel tejszínnel
  11. Keverj el 1 evőkanál lisztet tejben, majd szűrőn keresztül öntsd hozzá a tejszínes keverékhez
  12. Hagyd kis ideig forrni
  13. Közben felforrt a víz is, tedd bele a raviolit
  14. A szószhoz önthetsz még tejet, hogy ne legyen túl sűrű, és ízesítsd sóval és borssal
  15. Mikor a ravioli megfőtt, keverd bele a szószba, és forrald fel még egyszer

#okostipp Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és locsold meg olívaolajjal. A receptet Misha ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére