•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csapati (indiai kenyér)

Hozzávalók
  • 1 mokkáskanál (himalája)
  • 1 dl kézmeleg (tisztított) víz
  • 18 dkg (bio, teljes kiőrlésű gabonából) liszt
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat (liszttől függően lehet, hogy vesz föl még vizet, akkor arra kell ügyelni, hogy maradjon lágy a tészta, de ne legyen ragacsos)
  2. Ha van rá idő, 1 órát letakarva pihentesd, de akár rögtön ki is lehet sütni
  3. Tegyük fel a serpenyőt a legnagyobb lángú tűzre (forró serpenyő kell és tapadásmentes, így nem kell kiolajozni)
  4. Formázzunk az indiai kenyérhez 8 db (vagy amennyi lesz belőle) dió nagyságú golyót
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm lapos koronggá
  6. Ha forró a serpenyő, elkezdhetjük kisütni, ha forró a serpenyő, akkor oldalanként 1-2 perc elég, elkezd hólyagosodni és foltosra színesedni az oldala (a hólyagosodást lehet segíteni, ha pl
  7. nagyobb, lapos felületű szűrőkanállal óvatosan lenyomkodjuk a hólyagokat, ügyelve, hogy ne pukkanjon ki)
  8. A csapati darabszám függ a méretétől is
  9. Igazi fun-ok sütés után mindkét oldalát gáztűzhely láng fölött még süthetik (állítólag így az igazi), én ezzel már nem szoktam bűvészkedni
  10. A csapatit tálaljuk a rákos tikka masala mellé
  11.   A csapati receptet Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére