•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Cseresznyés, almás pite

Hozzávalók
  • 10 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két cipót formázunk belőle.
  2. A cseresznyét leszűrjük, lecsepegtetjük, az almát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét, majd összekeverjük a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal.
  3. Az egyik cipót a tepsi méretére kinyújtjuk, megszórjuk a dió felével és egyenletesen ráterítjük az almát.
  4. Az alma tetején elosztjuk a cseresznyét, majd rászórjuk a maradék diót és a reszelt citromhéjat.
  5. Kinyújtjuk a másik lapot is és a töltelékre terítjük.
  6. Megkenjük felvert egész tojással és villával megszurkáljuk, majd kb. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, végül felszeleteljük és tálaljuk.

#okostipp Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Ízlés szerint meghinthetjük a tetejét porcukorral.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére