Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók
  • 3 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Nemcsak nyáron lehet barbecue hangulatot varázsolni a konyhába: a fűszeres pácban üldögélő csirkeszárnyak a sütőben is ízletesre pirulnak. A szaftos húshoz nem is kell más, csak finom, foszlós puha kenyér: kész is a sorozat- (vagy meccs-) nézős vacsora.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A csirkeszárnyak végét vágjuk le.

  2. A mexikói chilis bab alapot tegyük egy nejlonzacskóba, adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.

  3. Rakjuk bele az enyhén megsózott csirkeszárnyakat, forgassuk át, hogy mindenütt bevonja őket a szósz, és tegyük egy órára a hűtőbe.

  4. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatva süssük 35-40 percig.

#okostipp

A szárnyvégeket tegyük a mélyhűtőbe, később használjuk fel húslevesbe, kocsonyába vagy gazdagíthatjuk vele a zöldségleveseinket is, mivel porcos-csontos állaga miatt magas a sűrítő kollagén – zselatintartalma.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére