•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csípős lencseleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Vegetáriánus

Egy igazi Újévi klasszikus, a lencseleves, kicsit rendhagyó formában. Az ünnepi ebédnél vizsgáztathatjuk is a családot, hogy ki fedezi fel benne a gyümölcsös aromákat!

Elkészítés
  1. Egy lábosban a vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát.

  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a birsalmát, tovább pirítjuk 5 percig.

  3. Adjuk hozzá a lencsét is, jól forgassuk össze, majd öntsük fel vízzel és forraljuk.

  4. Beledobjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, fűszerezzük a gyömbérrel, a reszelt citrus héjjal, sóval és borssal.

  5. Mérsékelt hőforráson főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.

  6. Elzárjuk a hőforrást és a levest turmix géppel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Ha sima állagot szeretnénk, a mixer után átpasszírozhatjuk a levest egy szűrőn.

  7. Citromlével ízesítjük.

#okostipp

Ha friss gyömbérrel dolgozunk, ne reszeljük le, inkább szeleteljük fel apró darabokra, így nem veszíti el az értékes olajait.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére