Csípős sült karfiol krémleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Bár a karfiol ízétől sokan idegenkednek, megsütve enyhén édeskés, fűszeres íze nemcsak köretként, hanem tartalmas krémlevesben is jól érvényesül. Itt most egy csípős verzióban készítjük el, mexikói jellegű, melengető fogás kerülhet az asztalunkra, és meggyőzheti azokat is, akik nem rajonganak igazán ezért a zöldségért.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és a rózsákat is még félbevágjuk, hogy majd a vágott felükkel fektethessük őket a tepsibe.

  2. A chilis bab alapot elkeverjük az olívaolajjal, és egy tálban összeforgatjuk a karfiolrózsákkal, hogy mindenütt egyenletesen befedje őket a fűszeres olaj.

  3. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráfektetjük a karfioldarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fóliával is takarjuk.

  4. A megsült karfiolokat még 5 percig főzzük a levesben, majd turmixoljuk simára a levessel és a tejföllel.

  5. Ízesített olívaolajjal – például chilis olajjal – és pirított dióval tálaljuk.

#okostipp

Mint minden krémleves, kiváló társa egy nagy szelet sajtos pirítósnak – kiadós vacsora vagy könnyű ebéd önmagában is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére