•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csirkefalatok baconbundában

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Húsos fogások

A csirke és a bacon mindig nyerő páros: a ropogós, szaftos bacon körbeöleli a puha, omlósra pácolt csirkemellet ebben a receptben. A még ínycsiklandozóbb végeredmény érdekében a csirkét  a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel ízesítettük.

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. A csirkemelleket vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a húst és fél óráig hagyjuk pihenni a hűtőben. A baconszeleteket csavarjuk a húsdarabkák köré, majd rögzítsük fogpiszkálóval.

  2. Teflonserpenyőben, közepes lángon, oldalanként két perc alatt süssük meg a falatkákat.

  3. Húzzuk ki a fogpiszkálókat, így a negyedik oldalt is meg tudjuk pirítani, majd további két percig lefedve pároljuk.

  4. Burgonyapürével tálaljuk: ehhez pedig megfőzzük a burgonyát körülbelül 20-25 perc alatt, utána meghámozzuk és összetörjük a vajjal és tejjel, végül pedig sóval és szerecsendióval ízesítjük.

#okostipp

A falatnyi fűszeres hús hidegen akár partifalatként is megállja a helyét külön köret nélkül.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére