•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csirkemell kéksajtos mártással

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A pikáns, sűrű, kéksajtos mártás kitűnően illeszkedik ehhez az egyszerű, de gyorsan elkészíthető csirkemellhez.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra.

  2. Keverjük el az étolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon süssük ropogósra 40 perc alatt.

  3. Közben a csirkemelleket – ha vastagabbak, nagyobbak, akkor vágjuk vízszintesen ketté, így gyorsan átsülnek – szórjuk meg a MAGGI Csirke Fűszerkeverékkel.

  4. A csirkemellszeleteket oldalanként 5-6 perc alatt, nagy lángon süssük át olívaolajon, és csomagoljuk alufóliába. 

  5. Közben készítsük el a mártást. A sajtot törjük össze villával egy edénybe és öntsük rá a tejszínt. Addig forraljuk, míg a sajt teljesen felolvad, majd folyamatosan kevergetve kissé sűrítsük be.

  6. A csirkét a burgonyával és a szósszal együtt tálaljuk.

#okostipp

A kéksajt jó barátja az őszibaracknak, ezért köretként, grillserpenyőben piríthatunk hozzá félbevágott barackokat is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére