•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csirkepörkölt aprólékból

Hozzávalók
  • 9-10 gerezd fokhagyma
  • 100 ml vörösbor
  • egy evőkanál paradicsompüré
  • 50 ml olaj
  • bors
  • 1 kg aprólék (szív, zúza és máj) csirke
  • kevert szárított (fokhagyma, majoranna, kakukkfű, bors, oregánó, ánizs, hagyma kakukkfű) fűszerek
  • kevert szárított fűszerek (fok, majoranna, kakukkfű, bors, oregánó, ánizs, kakukkfű) hagyma
  • 1 kg csirke aprólék (szív, és máj) zúza
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csirke aprólékot megmossuk, vízzel lefedjük és forrni tesszük egy csipet sóval
  2. Abban a percben mikor el kezd forrni hozzáadjuk a szárított fűszernövényeket és lassú tüzön hagyjuk főni, amíg a víz felére csökken
  3. Kiszedjük az aprólékokat, hagyjuk lecsepegni a fölösleges vizet és olajban el kezdjük sütni
  4. Amikor kezd megpirulni hozzáadjuk a vörösbort
  5. Tovább hagyjuk a tüzön és folyamatosan kavargatjuk amíg elpárolog az egész folyadék
  6. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a megtört fokhagymákat és a forrásból megmaradt levet
  7. Hagyjuk még forrni egy kicsit majd hozzáadjuk a többi kevert fűszert, sót és borsot hogyha szükséges

#okostipp A pörkölt mellé tálalhatunk burgonyapürét egy kis olívaolajjal és néhány olívaoljaban pirított gombát. A receptet ani67 ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére