Csirkeragu leves zöldborsóval

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A szürke télben jól esik egy nyári színeket idéző, melengető leves.Ez az ízletes raguleves az apróra vágott alapanyagainak és a MAGGI Csirkés Ízvarázsnak köszönhetően fél óra alatt az asztalon gőzölöghet.

Közönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a húst, kiszedjük, félretesszük.

  2. A visszamaradt zsiradékon a zöldborsót, répát kevés sóval 6-7 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a vízzel.

  3. Hozzáadjuk a húst, a burgonyát, ízlés szerint sót és kis lángon felforraljuk.

  4. Hozzáadjuk az Ízvarázs ételízesítőt, és közepes lángon, gyöngyöztetve kb. 20-25 percig főzzük.

  5. A tűzről lehúzva a felmelegített tejszínt is hozzáadjuk, majd még egy percre visszatesszük a tűzre.

  6. Ha szeretjük, kevés tárkonnyal és citromlével is ízesíthetjük.

#okostipp

Ha tejszínt, tejfölt adunk a forró levesekhez, főzelékekhez, előbb melegítsük fel kissé, soha ne hűtő-hidegen tegyük bele, mert összerántja. Kis mennyiségben keverjük össze a forró levessel vagy alaplével, így kiegyenlítve a hőmérsékletet

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére