•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokikrémmel töltött aprósütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csokis desszerthez egy edénybe beletesszük a csoki krémhez a tojásfehérjét, lisztet, cukrot, tejet és kakaót
  2. Gőzfürdőben összekavarjuk, s mikor megvastagodott a krém, félretesszük és hagyjuk kihűlni
  3. A hideg krémhez hozzákavarjuk a vajat
  4. Egy tepsit kibélelünk átlátszó fóliával, majd ezen elkenjük a kihűlt krémet, azután betetsszük hűtőbe vagy mélyhűtőbe
  5. Egy tálba beletesszük az összes hozzávalót a tésztázhoz, kivéve a vajat
  6. Jól összekavarjuk, s mikor kezd összeállni, hozzáadjuk a vajat is
  7. Ezután 1 ½ - 2 órát hagyjuk kelni a tésztát, amíg az másfélszeresére nő
  8. Mikor megnőtt, egy 40x25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, aminek a közepébe belehelyezzük a csokilapot, úgy, hogy fent és lent maradjon még 2 cm a tésztából
  9. A csoki lapra ráhajtjuk a tészta egyik felét, azután pedig a másik felét, majd hosszában kinyújtjuk (50x20 cm-re) és újra két oldalról felhatjuk a széleit, azután azokat egymásra hajtjuk
  10. Még kétszer kinyújtjuk a tésztát és összehajtjuk, azután feltekerjük, mint egy tekercset, és 2,5-3 cm vastagságú szeletekre vágjuk
  11. Ezeket egy sütőpapírral kibélelet tepsibe teszünk és 45 percre betesszük a sütőbe, csak úgy, hogy az égő égjen, de ne legyen bekapcsolva a sütő
  12. 45 perc után kivesszük a tepsit, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, megkenjük a spirálokat egy felvert tojással, amihez hozzáadtunk egy kis tejet, majd betesszük a tepsit a sütőbe 15 percre
  13. A csokikrémmel töltött aprósütemény receptet Cristina ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére