•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokis csillag torta cseresznyével

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojásfehérjét felverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, aromát, végül pedig a sütőporral összekavart lisztet
  2. A kompozíciót egy kiolajazott és liszttel kitapétázott formába öntjük
  3. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben
  4. Kivesszük a formából, hagyjuk hűlni és vízszintesen három részre vágjuk
  5. Cseresznye krém: a cseresznyét kimagvaljuk és egy edénybe tesszük cukorral és 2-3 evőkanál vízzel
  6. Tűzre tesszük és addig főzzük míg elolvad a cukor
  7. Pépesítjük amíg homogén lesz
  8. Hozzáadjuk az aromát és a zselatint, amelyet előtte két evőkanál vízben és gőzfürdőben feloldottunk
  9. Csokikrém: a tejszínt egy edénybe feltesszük a tűzre és felforraljuk
  10. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a feldarabolt csokit
  11. Addig kavarjuk, míg az teljesen elolvad
  12. Hozzáadjuk a feloldott zselatint
  13. A keveréket hidegre tesszük legalább 3 órára
  14. Azután addig kavarjuk míg kétszeresére nő
  15. Szirup: a cukrot forró vízben feloldjuk és hozzáadjuk a citromlevet és az aromát
  16. Összeállítás: a lapokat megöntözzük sziruppal, rákenjük a cseresznye krém felét, utána a csokikrémet, majd rá a cseresznye krém másik felét
  17. A széleket megkenjük csokikrémmel
  18. Tejszínhabbal, csoki csillagokkal és piros zselatin csilagokkal díszítjük

#okostipp Néhány órát hideg helyen tartjuk majd szeletelve tálaljuk. A csokis csillag torta cseresznyével receptet Pica ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére