•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokis-diós sütemény csokiszósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Lap: 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál vízzel, s mikor kezd habos lenni, hozzáadunk 100 g cukrot
  2. Külön tálban felverünk 4 tojássárgáját 150 g cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel
  3. Óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját 4 evőkanál darált dióval, sütőporral, 1 evőkanál kakaóval és 150 g liszttel
  4. Egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a keveréket és 175 fokos sütőbe tesszük 15 percre
  5. A lapot két lapra vágjuk és a közepét megtöltjük krémmel
  6. Krém: A vajat és porcukrot krémesre kavarjuk
  7. Külön edénybe kicsi tűzre feltesszük a tejet, hozzá egy tojást és 1 evőkanál lisztet
  8. Addig kavarjuk míg homogén lesz és míg megvastagszik
  9. Mikor a kérm kihűlt, hozzákavarjuk a vajas cukrot, hozzáadunk 1-2 evőkanál ness-t és ezzel megtöltjük a lapokat
  10. Hagyjunk annyi krémet, hogy a süti tetejét is meg tudjuk kenni vele
  11. Máz: A cukrot összekavarjuk vízzel, kakaóval és vajjal
  12. Tűzre tesszük, s mikor minden elolvad és összekavarodott, levesszük
  13. A langyos szószt tálalás előtt a süteményre öntjük
  14.   A csokis-diós sütemény csoki szósszal receptet Bianca-21 ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére