Csokis-fahéjas süti

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, adjuk hozzá a vizet és az olajat. Tegyük bele a doboz kakaópor felét, majd miután jól elkevertük, hagyjuk hűlni. Ebben az állapotban még nagyon rossz az íze, meg ne kóstoljuk. Egy nagyobb tálba keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a szódabikarbónát. Egy harmadik, kisebb tálba verjük fel a két tojást és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A 120 ml tejhez öntsük hozzá az ecetet, majd amikor összecsomósodik, hozzákeverhetjük a tojásokhoz.
  2. A lisztes-cukros keverékhez adjuk hozzá először az első kakaós-Ramás keveréket, majd a tojásos-tejes keveréket. Kevergessük addig, amíg sima nem lesz, (kb. 1 perc, nem tart sokáig). Most már lehet kóstolgatni, isteni finom. Egy gáztepsit, vagy egy nagy, lapos zománcozott tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a krémet és elosztjuk egyenletesre. Alulról a 4. szintre tegyük és 20 percig süssük magas hőfokon, de a sütő ajtaját közben ne nyissuk ki. A teteje puha és ragadós lesz, de nem baj, mert 10 percen belül megszárad. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. Egy edényben felolvasztjuk a Ramát, hozzáadjuk a kakaóport, a tejet és a vaníliás cukrot. Lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, hogy ne legyen csomós, ez kb. 5-6 percet vesz igénybe. Ha mindet hozzáadtuk, gyorsan ráöntjük a sütire, még a tepsiben. Ha kocka Ramát használunk a krémhez, akkor kb. 3 percen belül megszilárdul. Ha valami mást, akkor folyós lesz. Igaz, úgy jobban néz ki, mert fényes, de nehezen kezelhető és mindenhez odaragad.
  4. Készíthetjük úgy is, hogy a süti tetejére apróra tört diót, vagy mogyorót teszünk és úgy öntjük le a forró csokikrémmel, bár én a meggyre esküszöm.

Tipp: Csak az a hagyományos kocka Rama jó, más fajtától nem szilárdul meg. Én meggydarabkákkal is tele szoktam rakni, nagyon illik hozzá.

Bezárás Nyomtatás