•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokiszószos szuflé

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. 4 hőálló tálkát kivajazunk és kitapétázunk liszttel
  3. A tojásfehérjét habosra verjük
  4. Egy edényt a cukorral tűzre teszünk, adunk hozzá 6 evőkanál vizet és addig kavarjuk míg elolvad a cukor
  5. Felszítjuk a tüzet és 3 percig tovább főzzük
  6. A cukrot fokozatosan hozzáadagoljuk a fehérjéhez, közben mixerrel kavarjuk
  7. Összekavarjuk, azután hagyjuk kihűlni
  8. A csokit vajjal együtt gőzfürdőben megolvasztjuk
  9. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákavarjuk a tojássárgákat
  10. A lisztet összekavarjuk a kakaóval, majd hozzáöntjük a csokis keverékhez
  11. Ezután hozzáadjuk a habos tojásfehérjét is
  12. A keveréket beleöntjük a hőálló szuflé tálkákba, majd 15 percre betesszük a sütőbe
  13. Csokiszósz: egy edénybe tesszünk 50 ml vizet, a cukrot és a kakaót
  14. Mikor kezd forrni, tovább kavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és további 3-5 percig főzzük, amíg megvastagszik
  15. A süteményeket külön-külön egy-egy tányérra tesszük és leöntjük őket a csoki szószal
  16. A csokiszószos szuflé receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére