•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokoládé fagylalt házilag

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. a csokoládét tördeljük a tejszínbe, adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és közepes lángon melegítve, gyakran kevergetve olvasszuk fel a szilárd összetevőket 2
  3. keverjük össze a keményítőt a vízzel, majd ha homogénné vált a tejszín a többi összetevővel és elkezd forrni, akkor folyamatos keverés mellett adjuk a keményítős vizet a csokis keverékhez, egyszer forraljuk össze és zárjuk el alatta a hőt 3
  4. folyamatosan kevergetve (ne bőrösödjön meg a teteje) hűtsük szoba hőmérsékletűre a masszát, majd adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb
  5. 6 óra)   Praktikák - a már kihűlt masszába lehet reszelni az étcsokoládéból, ekkor a felolvasztás előtt tegyünk félre 1-2 kockát belőle a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni - fehér csokoládéval is elkészíthető   A csokoládé fagylalt receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
 
  • 120 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 10 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 50 perc
  • Vegetáriánus
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 75 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat