•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokoládépuding zselével házilag

Hozzávalók
  • 2 púpozott evőkanál keményítő kukorica
  • 2,5 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott nélküli) cukor
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanál (nád, vagy sztívia) porcukor
  • 5 lap , vagy 5 púpozott teáskanál por (agar-agar) zselatin
  • 2 evőkanál (elhagyható, ha savanykásabbat szeretnénk) méz
  • 2 púpozott evőkanál kukorica keményítő
  • 5 dkg reszelt (bio, 70 % körüli) étcsokoládé
  • 2,5 dl szűrt (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli) gyümölcslé
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Puding: 1
  2. a kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen) 2
  3. kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről 3
  4. adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot, keverjük, amíg elolvadnak a krémben 4
  5. formába öntve hűtsük ki
  6. Zselé: 1
  7. áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad) 2
  8. kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik 3
  9. folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről 4
  10. adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki
  11. A Csokoládépuding zselével házilag receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére