Csokoládés almakarikák

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az almát megmossuk, és kiszúróval eltávolítjuk a csumáját
  2. Héjastól ujjnyi vastag karikákra vágjuk
  3. A citromlevet elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint 1/2 dl vízzel, és kis lángon feloldjuk benne a cukrot
  4. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és az alamakarikákat egymás mellé helyezzük
  5. Mindkét oldalán gyorsan átpirítjuk, majd ráöntjük a citromos-cukros levet
  6. Fedő alatt éppen csak felforraljuk, ezután a tűzrol lehúzva, a lében hagyjuk kihűlni
  7. A kihűlt almakarikákat rácsra tesszük
  8. A rács alá teszünk egy egy tálcát, hogy a csokoládé rácsöpöghessen
  9. A kockákra tördelt csokoládét felolvasztjuk 2 evőkanálnyi vízzel (vagy gőz fölött, vagy a mikrosütoben), és addig keverjük, amíg folyékonnyá válik
  10. A folyékony csokoládét vékony sugárban folyatjuk a már kihült almára
  11. Végül az egészet tálcástól együtt betesszük a hűtőszekrénybe, és addig hűtjük, amíg a csokoládé rá nem dermed a gyümölcsre
  12. Ha körtéből készítjük az édességet, elég, ha a körtéket félbe vágjuk
  13. Ha a körte nagy, akkor almaszerűen is felkarikázhatjuk
  14. Nagyon különleges és viszonylag egyszerűen elkészíthető gyümölcsös édesség
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére