Csokoládés bejgli

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és kinyújtjuk.
  2. A csokikrémhez a tejet a cukorral és a kakaóval feltesszük főni, hogy sűrűsödjön.
  3. A tojássárgát az egy kanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáteszünk egy kanál lisztet, végül hideg tejjel kicsit hígítjuk, mint egy habarást.
  4. Hozzákeverjük a meleg, forrásban lévő krémhez és visszatesszük a tűzre. Beletesszük a csokoládédarabokat és a maradék cukrot, majd jó sűrűre főzzük folyamatos kevergetés közben.
  5. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejport, de ha még mindig túl híg, akkor pudingport is adhatunk hozzá.
  6. A kinyújtott tésztát megkenjük a sűrű masszával, majd feltekerjük.
  7. A tetejét és az oldalát kétszer megkenjük tojássárgával, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

#okostipp Vaj helyett sütőmargarint is használhatunk, de a sütemény kalóriatartalma némileg változni fog.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére