Csokoládés diós rolád

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tésztalap A tojásfehérjéket felverjük a fél cukormennyiséggel
  2. Külön felverjük a tojássárgáját a maradék cukorral
  3. Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval, majd minden hozzávalót óvatosan összekeverünk
  4. A masszát szétoszlatjuk a sütőpapírral kibélelt tepsiben (normális méretű), majd 10–15 percig 175 fokos sütőben sütjük
  5. A fogpiszkáló módszerrel megnézzük, megsült-e
  6. A forró lapot kifordítjuk egy másik sütőpapírra
  7. Kicsit lespriccoljuk vízzel a sütőpapírt, amin sült, így könnyebben fel fog válni
  8. Az új papírra fordított lapot feltekerjük és hagyjuk kihűlni
  9. Mikor kihűlt, a lapot megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük, majd kb
  10. 30 percre hűtőbe tesszük, azután díszíthetjük a roládot
  11. Krém Minden hozzávalót összekeverünk, majd a hideg lapot megkenjük és szorosan feltekerjük
  12. A díszítéshez meghagyunk egy kis darált diót, és felverünk 150 g tejszínt
  13.   A receptet seima ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére