•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokoládés-málnás diplomata

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Tortalap: Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, bikarbonát), egy másik tálban pedig a nedves összetevőket (szójatej, szirup, ecet, vanília eszencia)
  2. A nedves összetevőket a száraz összetevőkre öntjük és összekeverjük
  3. Egy rugalmas, ragadós masszát kapunk
  4. Ennek a keveréknek kevesebbet mint a felét egy zacskóba tesszük majd egy sütőpapírral kitapétázott tálcára ostya csíkokat formázunk
  5. Ezek az ostya csíkok megközelítőleg azonos hossza kell legyen a tortáéval
  6. A többi alapanyagot egy tortaformába öntjük és elegyenlítjük
  7. A tortalapot és az ostya csíkokat 20-30 percig sütjük vagy ameddig készen vannak (az ostya hamarabb megsül szóval vigyázni kell oda ne égjen)
  8. Miután kész van kivesszük és hűlni hagyjuk
  9. Csokoládés hab: Egy tálban feloldjuk a keményítőt és az agart a szójatejjel
  10. Hozzáadjuk a cukrot majd a tüzön hagyjuk 2-3 percet kavargatva attól a pillanattól mikor elkezd forrni
  11. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt csokoládét amíg az el nem olvad teljesen
  12. Mikor kihűlt egy kicsit a krém hozzáadjuk az eszenciákat, majd az egészet összeturmixoljuk
  13. A tortaforma széleit az ostyákkal kibéleljük majd a középre a tortalapot tesszük
  14. (aminek a széléből levágtunk 3-5 mm-t azért, hogy kisebb legyen)
  15. Ezt meglocsoljuk málnasziruppal
  16. Ráöntjük a csokoládés habot elegyenlítjük majd betesszük a hűtőszekrénybe
  17. (aki friss málnát használ tehet a hab tetejére is egy kicsit jobban belenyomva majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük)
  18. Díszítés: A fagyasztott málnákat tüzön hagyjuk míg egy kis levet ereszt
  19. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt összekavarjuk és addig hagyjuk a tüzön míg megköt
  20. Hagyjuk kihűlni miután ráöntjük a habra és újból hidegre tesszük
  21.   A receptet CristinaK javasolta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére