Csokoládés, mazsolás túrótorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tészta Egy tálba összevagdaljuk a vajat és hozzá keverjük a többi összetevőt – egy morzsálódó tésztát kapunk
  2. A tésztát szétterítjük egy 22 cm átmérőjű tepsibe, helyenként megszurkáljuk egy villával, és 15 percre behelyezzük a sütőbe (150C/300F fokra)
  3. Krém Mikor először készítettem el, túl csokisnak találtam
  4. Ezért megdupláztam a hozzávalók adagját, a csokidarabkák és a mazsola kivételével
  5. Egy edényben felverjük a tojásokat
  6. Hozzáadjuk a sajtot, a cukrot és a joghurtot
  7. A túrókrémet jól összekeverjük és beletesszük a csokoládét és a mazsolát
  8. Félre tesszük
  9. 15 perc elteltével kivesszük a tésztát a sütőből, rátöltjük a krémet, és vissza tesszük 50 percre, ha a fent felsorolt adagokat használjuk vagy 1 óra 45 percre ha megduplázzuk az adagokat (akkor van kész amikor a sajt nem „táncol” a tepsiben és egy kissé aranybarna)
  10. Hagyjuk kihűlni (1-2 óra)
  11. Glazúr Összevágtam a vajat és a csokoládéra tettem
  12. Ráöntöttem a szirupot és felolvasztottam az egészet mikróban – gőz fölött is olvaszthatjuk
  13. Rátettem a glazúrt a tortára és hagytam 45 percet hűlni
  14. Mikor teljesen lehűlt kivettem a tortát a tepsiből
  15.   A túrótorta receptet Rroxana ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére