Csokoládés muffin levendulával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és készítsük elő a muffin sütőformát (ha nem szilikon, vagy teflon, akkor vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papír kapszlit)
  2. Szeljük apróra a csokoládét és készítsünk elő egy mérő- és egy keverőtálat
  3. A mérőedényben keverjük össze a nedves hozzávalókat
  4. A keverőtálban keverjük össze a csokoládén kívül a száraz összetevőket és öntsük hozzá a nedves összetevőket, majd alaposan dolgozzuk össze
  5. Adagoljuk egyenletesen a formák aljába 1-1,5 cm magasan a masszát, majd tegyünk mindegyik közepébe a felaprított csokiból és fedjük be tésztával
  6. 180 fokon süssük 25-30 percig
  7.   Akinek nincs muffin sütője, magas falú tepsiben is kisütheti, majd kockázza fel
  8. A muffin darabszáma a sütőforma méretétől függ, nagyobb formában 8 db lesz, kisebben 10-12 db lesz
  9. A tésztába bele is lehet keverni a csokoládét
  10. A képen látható csokis muffin teljes kiőrlésű tönköly liszttel és karobbal készült
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére