•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Csokoládétorta

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat. Az 5 db tojásból, 5 ek. kristálycukorból, 5 ek. lisztből, 1 cs. sütőporból és 1 evőkanál kakaóporból piskótát sütünk. A tortaforma mérete 36 cm-es. Ha mind a 3 lap kisült, hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a 2 cs. csokoládés pudingport megfőzzük a 7 dl tejben jó sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. A 6 ek. lisztet megfőzzük az 1 l tejben és ezt is hagyni kihűlni, majd a margarinokat jó habosra kikeverjük a 0.5 kg porcukorral, beletesszük a vaníliás cukrot, a 4 evőkanál kakaót, és a rumaromát, végül ezzel is jól kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a csokipudingos krémet a margarinos krémhez, jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a főzött krémet, amivel szintén alaposan kikeverjük. Ha már könnyű és jó állagú a krém, akkor a lapokat megtöltjük olyanra, amilyen krémesre csak szeretnénk.
  4. A külsejét is bevonjuk ezzel a krémmel, majd betesszük a hűtőbe.
  5. A bevonáshoz a csokoládét felolvasztjuk az 1 dl olajban gőz felett, majd egy kenőecset segítségével elkezdjük bevonni a lehűlt tortánkat, végül visszatesszük a hűtőbe és néhány perc múlva megismételjük a bevonást.
  6. Mikor kész vagyunk a csokoládébevonással, akkor lehet ízlés szerint díszíteni.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére